CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 10.10.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci zajistili v Hřensku stovky padělků

Ústečtí celníci kontrolovali v uplynulých dnech prodejní stánky na tržnici v Hřensku. Kontrolu zaměřili především na dodržování práv duševního vlastnictví.

V jednom stánku a v prostoru před ním celníci zajistili 358 kusů zboží, u kterého vzniklo důvodné podezření z porušování práv duševního vlastnictví. Kabelky, peněženky, opasky, přívěšky a stavebnice měly jedno společné, vykazovaly znaky padělků. Prodejce výrobky nabízel coby originály světoznámých značek, např. Louis Vuitton, Gucci, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Michael Kors, Guess a Giorgio Armani a Lego. Hodnota zajištěného zboží vyčíslená v ceně originálních výrobků dosáhla téměř 1.25 milionu korun.

Celníci zboží zajistili a uskladnili. Případem se budou zabývat kolegové z oddělení Správního trestání Celního úřadu pro Ústecký kraj.

Někteří obchodníci jsou prostě nepolepšitelní. Přestože jim hrozí propadnutí zboží i peněžité tresty, výrobky, které porušují některá práva majitelů ochranných známek, opakovaně nabízejí. Ústečtí celníci od ledna letošního roku zajistili na tržnicích a v kamenných obchodech téměř šest tisíc kusů různého zboží za více než sedm miliónů korun. V kontrolách a boji proti prodeji padělků budou pokračovat i nadále.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky