CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 18.05.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Kontrolovaný řidič byl pod vlivem drog

     Celníkům v jejich náročné práci dokáží služební psi zdatně sekundovat. Stejně tak tomu bylo v uplynulých dnech na komunikaci č. I/13 v katastru obce Česká Kamenice, kdy si mobilní hlídka ústeckých celníků vytipovala a zastavila ke kontrole osobní vozidlo VW Passat, registrační značky Ústeckého kraje. 

     Na rutinní otázku hlídky, zda převáží tabákové výrobky, lihoviny, narkotika či nějaké jiné zboží, řidič odpověděl, že docela pospíchá a nic neveze. Nasazený služební pes ale konstatoval něco úplně jiného. Rita vycvičená k vyhledávání omamných a psychotropních látek označila šedomodrý batoh ležící na zadním sedadle za řidičem. Arogantnímu řidiči v tu chvíli začala docházet slova. Celníci při prohlídce zavazadla nalezli plastovou dózu od žvýkaček, obsahující 17,4 gramů látky rostlinného původu s charakteristickým zápachem marihuany. Provedený test už jen potvrdil, že se skutečně jedná o cannabis. Rita následně označila prostor pod volantem, kde celníci objevili peněženku a v ní sáček obsahující 0,4 gramu nahnědlé krystalické látky. Test tentokráte reagoval na metamfetamin, tedy pervitin. To už řidič tušil, že jen tak z kontrolního stanoviště neodjede. Celníci pak ještě v zavazadlovém prostoru odhalili jednorázové injekční stříkačky. Z důvodu věcné nepříslušnosti přivolali na místo policejní hlídku, která si po příjezdu muže i drogy převzala a ještě stihla provedeným testem odhalit, že řídil vozidlo pod vlivem drog.  

     Jednačtyřicetiletý řidič čelí podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho roku až pěti let nebo peněžitý trest, a k tomu ještě přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky