CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 15.03.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci se zaměřili na nezdaněné tabákové výrobky

Během pondělního dne odhalili ústečtí celníci za vydatného přispění služebního psa nezdaněné cigarety hned ve třech vozidlech.

Na stanovišti v děčínské ulici Labská si hlídka mobilního dohledu tipovala ke kontrole zaměřené na přepravu vybraných výrobků, tedy lihovin, cigaret, tabáku apod., vozidla. Do akce nasadila i služebního psa vycvičeného na vyhledávání tabákových výrobků.

V zastaveném vozidle Volkswagen Multivan, které řídil dvaačtyřicetiletý muž, označil služební pes Indy v nákladovém prostoru igelitovou tašku. Celníci v ní následně nalezli 20 krabiček (400 kusů) cigaret zn. Fest bez platných tabákových nálepek.

O chvíli později už v modré Fábii, kterou řídil dvaačtyřicetiletý muž z Děčína, označil Indy v zavazadlovém prostoru tmavý maskovací batoh, v němž hlídka objevila šest kartonů (1 200 kusů) cigaret zn. Fest, psané azbukou.

V dalším kontrolovaném vozidle Renault Thalia označil služební pes látkovou tašku ležící na zadním sedadle za řidičem. Jednasedmdesátiletý muž si v ní vezl rovněž šest kartonů (1 200 kusů) nezdaněných cigaret, a to zn. Fest a Marlboro.

Všechny tři případy měli jedno společné. Krabičky cigaret byly opatřeny běloruskými tabákovými nálepkami. Celníci nezdaněné cigarety zajistili. Kromě doplacení uniklé spotřební daně z cigaret čeká přistižené řidiče i správní řízení. Za neoprávněné držení nebo jiné nakládání s tabákovými výrobky, které nejsou značeny platnou tabákovou nálepkou, jim lze uložit pokutu až do výše jednoho milionu korun.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky