CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 21.12.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Pašované cigarety ukrýval Bulhar v krabicích od sušenek

​V uplynulém týdnu se podařilo ústeckým celníkům opět odhalit pašované cigarety v bulharské dodávce.

Při silniční kontrole na dálnici D8 si celníci u čerpací stanice v katastru obce Varvažov vytipovali ke kontrole dodávkové vozidlo Ford Tranzit, bulharské imatrikulace. Vozidlo řídil třiatřicetiletý muž bulharské státní příslušnosti. Celníci ke kontrole zavazadlového prostoru nasadili služebního psa Artuše, který ve vozidle označil velkou igelitovou nákupní tašku.   V tašce se nacházela kartonová krabice a v ní 16 krabic s vyobrazenými sušenkami.  Horní čtyři krabice skutečně sušenky obsahovaly, ostatní krabice ale byly naplněny krabičkami cigaret různých značek, s bulharskými tabákovými nálepkami. V konečném součtu celníci napočítali 100 krabiček cigaret zn. Rothmans a 29 krabiček cigaret zn. OME v hodnotě bezmála 12 tisíc korun.

Jelikož nalezené množství cigaret přesáhlo limit pro osobní spotřebu, který připouští směrnice Evropské unie a zákon o spotřební dani (800 kusů cigaret na osobu), byly odhalené cigarety v souladu se zákonem zajištěny a následně budou zničeny. Uniklou spotřební daň ve výši téměř osm tisíc korun, bude muset řidič uhradit.

Poslední dobou se tyto případy nelegálních přeprav cigaret množí. Za poslední měsíc ústečtí celníci evidují už třetí záchyt pašovaných cigaret odhalených  v zahraničních dodávkových vozidlech.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky