CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 07.07.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Propanbutanová láhev jako skrýš

Služební pes Indy pomohl odhalit hned několik zajímavých skrýší, v kterých prodejce ukrýval před zraky celníků nezdaněné tabákové výrobky.

Mobilní hlídka celníků navštívila v uplynulých dnech trafiku na sídlišti v Mostě. Nasazený služební pes označil v provozovně propanbutanovou láhev stojící vedle přenosného topení. Když si celníci láhev prohlíželi, zjistili, že má ve dně zhotovena dvířka. Po jejich otevření byla láhev plná krabiček cigaret, které však postrádaly platné tabákové nálepky. Stejně upravená byla i druhá propanbutanová bomba napojená na topení, a i v její útrobách se ukrývaly krabičky nezdaněných cigaret. A to ještě nebylo všechno. 

Další cigarety nalezli celníci v kartonové krabici pod instantními polévkami, také v igelitové tašce ukryté mezi balením nealkoholických nápojů a pět sáčků s tabákem ke kouření bylo ukryto dokonce v chladící skříni. Indy ale neměl pořád dost. Kroužil kolem prodejního pultu, který museli celníci nakonec rozebrat, aby odhalili další skrýše. Pult měl nejen dvojitou pultovou desku, ale i zadní stěnu včetně zásuvky. I v těchto úkrytech nalezli celníci nekolkované krabičky cigaret. V konečném součtu celníci v trafice posbírali 479 krabiček (9580 kusů) cigaret různých značek a více než čtvrt kilogramu tabáku v hodnotě bezmála 45 tisíc korun. 

Jelikož vybrané výrobky nebyly opatřeny platnou tabákovou nálepkou budou zlikvidovány. Prodejce čeká správní řízení a tučná pokuta. Navíc bude muset uhradit i uniklou spotřební daň, která činí téměř 30 tisíc korun.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky