CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 28.05.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci na dálnici D8 převažovali vozidla

Pět přetížených vozidel během jednoho dne zaznamenali ústečtí celníci při kontrolním vážení.

Ve středu zaměřila mobilní hlídka celníků svou pozornost na kontrolu hmotnostních limitů u nákladních a dodávkových vozidel. Vytipovaná vozidla jedoucí po dálnici D8 celníci naváděli na stanoviště nízkorychlostního vážení nedaleko Lovosic.

Čtyři přetížená vozidla patřila tuzemským dopravcům a jedno polskému dopravci. Největší překročení celkové hmotnosti vozidla naměřila hlídka celníků u nákladního vozidla DAF pražského dopravce s nákladem štěrku, a to o 1 160 kilogramů.

Řidičům byla za překročení přípustných hodnot stanovených zákonem uložena na místě pokuta v úhrnné výši 12 tisíc korun. Dopravce čeká správní řízení, které už povede odbor dopravy.

Kontrolní vážení provádí celní správa v rámci výkonu státního odborného dozoru v silniční dopravě. Kontrola hmotností silničních motorových vozidel je prováděna za účelem ochrany pozemních komunikací před nadměrným opotřebováním a destrukcemi. Tento dozor má rovněž významný podíl na bezpečnosti silničního provozu, jelikož přetížená vozidla jsou potenciálním nebezpečím pro další účastníky silničního provozu.

      


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky