CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 20.04.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci nacházejí v autech drogy

Po kontrolách na hranicích okresů ve spolupráci s policií, se celníci vrátili ke své kontrolní činnosti a hned odhalili tři vozidla převážející drogy.

Ve čtvrtek 14. dubna prováděla mobilní hlídka ústeckých celníků kontrolní činnost, zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu či podléhajícímu zákazům a omezením. Krátce před 13. hodinou si celníci na silnici č. I/13 u obce Bílina vytipovali ke kontrole dodávkové vozidlo Mercedes Benz, bílé barvy, které řídil 56letý Asiat. Provedli kontrolu nákladového prostoru a ke kontrole vozidla nasadili i služebního psa vycvičeného na vyhledávání omamných a psychotropních látek.  Alishka označila v kabině vozidla osobní taštičku ležící na sedadle, v které celníci následně nalezli celofánový sáček, obsahující 0,45 gramu bílé krystalické látky. Provedený test Detect 4 Drugs na přítomnost OPL reagoval pozitivně na metamfetamin, tedy pervitin.

O pár hodin později už hlídka celníků operovala na komunikaci I/27, kde krátce před 17. hodinou zastavila u obce Litvínov osobní vozidlo BMW šedé metalízy, které řídil 20letý muž. I v tomto případě byl nasazený služební pes úspěšný. Označil v levé zadní části vozidla za sedačkou řidiče papírovou tašku. Celníci v ní poté objevili 20 gramů sušené látky rostlinného původu s typickým zápachem marihuany. Provedený test na přítomnost OPL reagoval pozitivně na kanabis.

I v pátek 16. dubna byl služební pes celníků úspěšný. Krátce po půlnoci zastavila hlídka na komunikaci I/62 v Ústí nad Labem osobní vozidlo BMW, červené barvy. Vozidlo řídil 27letý cizinec (AZE) a na místě spolujezdce seděla 19letá žena. Alishka označila černou kabelku zn. Guess, patřící mladé Ústečance. Celníci v kabelce objevili plastový sáček, který obsahoval 0,6 gramu sušené látky rostlinného původu s typickým zápachem marihuany Test na přítomnost OPL, který celníci provedli reagoval pozitivně na kanabis.

Všechna tři zjištěná porušení si z důvodu věcné nepříslušnosti na místě převzali policisté. Zatímco 20letý mladík čelí podezření z přečinu, Asiat a dívka se dopustili zřejmě „jen“ přestupku.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky