CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 20.10.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Cesta syrských migrantů skončila v lese u Petrovic

V pondělí krátce po 23. hodině dojela dvoučlenná hlídka výkonového zpoplatnění ústeckých celníků na 83. km dálnice D8 ve směru na Německo tmavomodrou dodávku slovenské imatrikulace, která neměla v systému e-dálnice uhrazen poplatek za užití zpoplatněné komunikace. 

 
Hlídka celníků chtěla vozidlo zastavit na technickém odpočívadle u tunelu Panenská za použití výstražného zařízení a světelného nápisu „následuj mě“ a podrobit ho kontrole. Řidič však na výstražná znamení nereagoval, a naopak začal ujíždět. Nebezpečným manévrováním přitom ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu, včetně příslušníků celní správy, kteří několikrát zabránili přímému střetu. 
     
Pronásledované vozidlo sjelo na 87. km (exit Petrovice) z dálnice a po pár minutách vjelo na lesní cestu, kde narazilo čelně do stromu. Celníci zahlédli, jak řidič ještě před nárazem vyskočil za jízdy z vozidla a dal se na útěk. Jelikož z havarovaného vozidla vylézaly další osoby, které mohly být zraněné, upustila hlídka od pronásledování prchajícího řidiče a kontaktovala Policii České republiky se žádostí o součinnost.

 
V zavazadlovém prostoru havarovaného vozu se tísnilo 15 osob cizí státní příslušnosti, naštěstí bez viditelných zranění. Díky detailnímu popisu, který zasahující celníci policistům poskytli, byl prchající dvaačtyřicetiletý řidič po krátké době dopaden. 

 
Hlídka celní správy případ pronásledovaného a zadrženého vozidla s migranty předala na místě přivolaným policistům k dalšímu šetření.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky