CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 22.01.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Noční směna hlídky celníků v Ústí nad Labem

Noční směnu, bohatou na různé přestupky, zažila ze středy na čtvrtek čtyřčlenná hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Ústecký kraj.

Celníci prováděli kontrolní činnost v ústecké Přístavní ulici. Krátce po půlnoci si vytipovali ke kontrole osobní vozidlo Škoda Superb, černé barvy s RZ Středočeského kraje, které řídila dvaatřicetiletá žena. Při kontrole vozidla označil nasazený služební pes, specialista na vyhledávání omamných a psychotropních látek, na zadním sedadle tašku a poté i spolujezdce. Při bezpečnostní prohlídce celníci u spolujezdce nelezli zatahovací sáček s téměř 30 g bílé krystalické látky, která reagovala pozitivně na metamfetamin, tedy pervitin.
V tašce, ke které se přihlásila řidička, celníci objevili plastovou dózu se sušinou rostlinného původu a béžovou peněženku, v níž bylo nalezeno psaníčko s bílou krystalickou látkou. Celníci obě nalezené látky zvážili a provedli test, který látky identifikoval. Jednalo se o 23 g marihuany a 1 g pervitinu.

O pár hodin dříve byl hlídkou celníků zastaven i projíždějící muž na jízdním kole, kterého služební pes rovněž označil. Celníci v jeho příručním zavazadle objevili dva zatahovací sáčky s bílou krystalickou látkou a použitou injekční stříkačku. Další dva sáčky celníci nalezli v zadní kapse kalhot při bezpečnostní prohlídce. Sedmadvacetiletý cyklista měl u sebe celkem 4,1 g metamfetaminu, což potvrdil provedený test.

Všechny tři odhalené osoby včetně nalezených drog celníci předali na místě přivolané policejní hlídce k dalšímu šetření.

Během směny také hlídka celní správy u osmi kontrolovaných osob zjistila, že se nachází v evidenci dlužníků. Jedna osoba celníkům dluh uhradila na místě, ostatní obdrželi od celníků složenku


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky