CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 13.05.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Padělky s logem nakousnutého jablka

Zřejmě nedovolené napodobeniny či padělky mobilních telefonů a hodinek s logem nakousnutého jablka odhalili začátkem týdne ústečtí celníci při silniční kontrole.

Během noční směny kontrolovala hlídka mobilního dohledu na dálnici D8 u Lovosic vozidla projíždějící ve směru ke státní hranici s Německem. Krátce před 23. hodinou si hlídka vytipovala ke kontrole vozidlo Mercedes-Benz s vlekem určeným k přepravě osobních vozidel, rumunské imatrikulace. Osádku vozidla tvořili tři muži a jedna žena.

Celníci podrobili vozidlo kontrole, při níž objevili tři igelitové tašky plné úhledných krabiček. V krabičkách se nacházelo 45 kusů značkových mobilních telefonů a 16 kusů dámských hodinek. Vyobrazení ochranné známky na přepravovaném zboží bylo velmi podobné a zaměnitelné s originálním označením výrobku, ale zpracování a způsob balení zboží neodpovídalo kvalitě originálu.

Jelikož 37letý řidič nebyl ani schopen na výzvu celníků předložit k přepravovanému zboží jakékoliv nabývací doklady, byly plagiáty iPhonů a watchek zajištěny a převezeny do celního skladu. Hodnota zajištěného zboží, vyčíslená v ceně originálních výrobků, byla odhadnuta na téměř dva miliony korun. Porušení předpisů bude dále řešeno ve správním řízení.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky