CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 24.03.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

V kontejneru objevili ústečtí celníci padělky hraček

Téměř tři tisíce kusů padělků či napodobenin hraček renomovaných výrobců se podařilo odhalit v uplynulých dnech ústeckým celníkům při důkladné kontrole kontejnerové zásilky z Číny.

Celníci zásilku, obsahující 84 velkých kartónových krabic s deklarovanými hračkami z plastů (autíčka, panenky, figurky, pistolky atd.), podrobili důkladné fyzické kontrole. Ve 32 kartonových krabicích objevili hračky, u kterých vzniklo důvodné podezření z porušování práv duševního vlastnictví. Konkrétně se jednalo o 1 212 sad postaviček komiksových a filmových hrdinů AVENGERS, dále 960 sad panenek a postaviček s označením Fashion 2, které byly nápadně podobné postavičkám z filmu Frozen II od DISNEY ENTERPRISES INC., a také 540 kusů RC modelů v provedení vozu Lamborghini.

Předběžná hodnota těchto falzifikátů vyčíslená v ceně originálních výrobků byla stanovena na bezmála 300 tisíc korun.

Celníci oslovili zástupce majitelů dotčených ochranných známek a sdělili jim své podezření, že by se mohlo jednat o neoriginální výrobky. Znalci už jejich názor potvrdili. Zajištěné padělky hraček tak zůstanou pod celním dohledem do doby, než budou zničeny. 

Příjemcem zboží byla společnost sídlící v Praze, a jen díky zásahu celníků neskončily plagiáty na tuzemském trhu.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky