CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 16.02.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Řidič ukrýval drogy i v krabici s pizzou

Zřejmě dealera drog odhalila hlídka celníků v uplynulých dnech při běžné silniční kontrole na Děčínsku.

     Kolem 19. hodiny si mobilní hlídka celníků na ulici Teplická v obci Děčín vytipovala ke kontrole bílé vozidlo zn. Hyundai, české imatrikulace, které řídil 51letý muž. Když celníci ke kontrole vozidla nasadili služebního psa, řidič značně znervózněl. Služební pes označil řidiče a jeho osobní brašnu, která se nacházela na sedadle spolujezdce.

     V brašně celníci nalezli větší obnos peněz, digitální váhu a igelitový zatahovací sáček s bílou krystalickou látkou o hmotnosti 8,1 gramů. Provedený test pozitivně reagoval na metamfetamin. V náprsní kapse označeného řidiče byly nalezeny další dva zatahovací sáčky. Jeden obsahoval 10,18 gramů metamfetaminu, druhý sáček obsahoval několik menších sáčků s celkem 5,8 gramy kokainu. To už začal být cizinec agresivní, a tak mu byla z důvodu zajištění bezpečnosti hlídky přiložena pouta. Ani  krabicí s voňavou pizzou, která se nacházela na středové opěrce mezi sedadly, se nenechal služební pes ošálit. Hlídka v krabici objevila další dva sáčky s téměř 10 gramy pervitinu, které byly ukryty pod pizzou.

     Celníci Makedonce s téměř 35 gramy nalezených drog předali, pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, přivolané policejní hlídce k dalšímu šetření. 

     Ústečtí celníci jsou v odhalování drog při silničních kontrolách úspěšní. Na konci ledna v ústecké Opletalově ulici kontrolovali dodávkové vozidlo Ford Tranzit, RZ Karlovarského kraje, jehož osádku tvořili kromě řidiče tři spolujezdci. Celníci u nich objevili téměř 40 gramů metamfetaminu, tedy pervitinu a 3,25 gramů marihuany. Také tyto muže celníci předali na místě přivolané policejní hlídce k dalšímu šetření.

       


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky