CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7a
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 23.05.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci si posvítili na přetížená vozidla

Hned čtyři přetížená vozidla odhalili ústečtí celníci během čtvrtečního odpoledne při kontrolním vážení u dálnice D8. 

Mobilní hlídka celníků prováděla ve čtvrtek odpoledne kontrolu hmotnostních limitů u nákladních a dodávkových vozidel. Vytipovaná vozidla jedoucí po dálnici D8 celníci naváděli na certifikované stanoviště nízko-rychlostního kontrolního vážení u obce Řehlovice na Ústecku.

Tři přetížená vozidla patřila tuzemským dopravcům a jedno polskému přepravci. Největší překročení celkové hmotnosti vozidla naměřila hlídka celníků u vozidla polského dopravce, a to o 1 582 kilogramů. Za porušení zákona o pozemních komunikacích zaplatil polský řidič na místě pokutu ve výši 10 tisíc korun. Celníci dále využili oprávnění odstavit vozidlo a zakázat řidiči jízdu, než došlo k přeložení nákladuProvozovatel vozidla navíc musel složit 30 tisícovou kauci.

Českým řidičům byly za překročení přípustných hodnot stanovených zákonem uloženy pokuty, v úhrnné výši devět tisíc korun, jež byly na místě uhrazeny. Protiprávní jednání dopravců oznámí celníci do správního řízení, které už povede odbor dopravy Magistrátu města Ústí nad Labem.

Přetížená vozidla nejenže ničí pozemní komunikace, ale také ohrožují bezpečnost silničního provozu. Ústečtí celníci budou proto v kontrolním vážení pokračovat.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky