CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 26.10.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Mladík pod vlivem drog a s nelegálně drženou zbraní

Ústečtí celníci odhalili ve Šluknovském výběžku řidiče pod vlivem drog s nelegálně drženou střelnou zbraní.

Hlídka celníků zastavila devatenáctiletého řidiče osobního vozidla VW Golf v obci Mikulášovice v rámci běžné silniční kontroly. Už při stažení okénka ucítila hlídka z vozidla oder, tak typický pro marihuanu. Provedla orientační stěr z interiéru vozidla, který reagoval pozitivně na kanabis. Zatahovací sáček s marihuanou celníci nalezli poté ve středové opěrce. 

Pozornosti celníků neunikl ani na zadních sedadlech obal, ve kterém objevili dlouhou střelnou zbraň a krabičku s náboji. Přesněji se jednalo o loveckou opakovací kulovnici s optikou, která však byla registrovaná na jiné jméno. Jak se později ukázalo, mladík držitelem zbrojního průkazu nikdy nebyl.

Navíc domněnku, že muž drogu užil také před jízdou, potvrdil hlídce celníků kontrolní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, jenž pozitivně reagoval na psychoaktivní látku THC. 

Celníci případ zdokumentovali a řidiče i s nelegálně drženou zbraní a 1,34 gramy marihuany předali na místě přivolaným policistům k dalšímu šetření.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky