CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 20.04.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Služební pes celníků vyčmuchal ve vlacích drogy

Kontrola zaměřená na nelegální přepravu omamných a psychotropních látek v osobní železniční přepravě, uskutečněná ústeckými celníky na Velký pátek, přinesla pozitivní výsledek, a to v podobě zajištění bezmála 105 gramů omamných látek, tedy drog. Ty přepravovali v příručních zavazadlech dva cestující ve věku 29 let. 

Při kontrole vlakového spoje Porta Bohemica na trase Děčín – Praha služební pes Adeiheid vycvičený k vyhledávání omamných a psychotropních látek označil černý batoh patřící muži s trvalým pobytem v Ústí nad Labem. Fyzickou kontrolou příručního zavazadla byla nalezena zavařovací sklenice s obsahem sušené zelenohnědé rostlinné látky (99,03 g) s typickým zápachem marihuany. Provedený test reagoval pozitivně na kanabis.

O pár hodin později služební pes označil v mezinárodním vlakovém spoji Berliner na trase Praha – Berlín černou sportovní tašku s třemi pruhy, ke které se přihlásil cestující ze Slovenska. V útrobách hygienické taštičky celníci nalezli zatahovací sáček s rostlinnou sušinou (1,53 g), tedy marihuanou a žlutý plastový obal z Kinder vajíčka i s překvapením. Tím byla bílá krystalická látká (4,25 g). Provedený narkotest reagoval pozitivně, a i kontrolovaná osoba potvrdila, že se jedná o kokain.

Oba cestující svorně vypověděli, že drogy mají pro svou potřebu. Celníci muže včetně zajištěných drog předali, z důvodu věcné nepříslušnosti, Policii ČR k dalšímu šetření.


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky