CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 14.02.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Drogy objevují celníci při silničních kontrolách často

Od začátku roku evidují ústečtí celníci již 11 případů odhalení omamných a psychotropních látek ve vozidlech či u jejich osádek.  

Silniční kontroly byly provedeny konkrétně na Děčínsku, Litoměřicku, Mostecku a Lounsku. Celníci při nich odhalili a zajistili celkem 354 g marihuany, bezmála dva gramy pervitinu, gram amfetaminu, drtičku a další propriety. V odhalování drog celníkům pomáhali i služební psi vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek. 

Jeden z výraznějších záchytů se odehrál v uplynulých dnech, když si mobilní hlídka celníků ve Štětí vytipovala ke kontrole osobní vozidlo Ford Fiesta. Osádku tvořil 21letý řidič a 25letá spolujezdkyně. Jelikož se z vozidla linul marihuanový odér nasadili celníci na kontrolu vozidla služebního psa. Ten označil opěradlo řidiče a zavazadlový prostor.  Celníci poté nalezli ve skleněných dózách i plastových krabičkách téměř čtvrt kilogramu jim známé sušiny s vůní marihuany. 

Na další zajímavý případ narazila hlídka koncem ledna, kdy celníci na silnici   I/7 nedaleko obce Chlumčany zastavili bílou dodávku VW transportér, jehož osádku tvořili dva muži ve věku 32 a 37 let. Celníci provedli orientační stěr z interiéru vozidla, který pozitivně reagoval na cannabis a pustili se do důkladné kontroly. V přihrádkách vozidla a oděvních součástkách cestující osádky nalezli celkem 68 gramů marihuany a gram amfetaminu.

Celníci všech 11 odhalených případů držení drog předali na místě přivolaným příslušníkům Policie ČR k dalšímu šetření. 

Během loňského roku ústečtí celníci odhalili při silničních kontrolách drogy v 78 případech a zajistili celkem bezmála čtyři kilogramy omamných a psychotropních látek.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky