CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 25.05.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Muž vezl sazenice konopí, vyhmátli ho celníci

Sto padesát vzrostlých sazenic konopí i sušenou marihuanu odhalili ústečtí celníci v uplynulých dnech při silniční kontrole.  

Červenou fábii si hlídka celníků vytipovala krátce po 19. hodině na Litoměřické ulici ve Štětí. Devětatřicetiletý muž se celníkům dušoval, že nic neveze. Při kontrole zavazadlového prostoru ale celníci nalezli krabici obalenou černou folií. Uvnitř krabice objevili 150 sazenic rostliny cannabis.  Na podlaze u spolujezdce pak ještě nalezli plechovou dózu, obsahující sušenou látku s typickým zápachem marihuany, dutinky a drtičku.  

Na místo přivolaní policisté si rostliny i muže, pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, převzali k dalším úkonům.

Během měsíce května zaznamenali ústečtí celníci při silničních kontrolách 15 záchytů omamných a psychotropních látek. Ve vozidlech či u jejich osádek nalezli bezmála 252 gramů marihuany a více než 4 gramy metamfetaminu neboli pervitinu, dále několik vah, drtiček a další propriety. Testy na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, provedené stěrem potu, vyšly u čtyř řidičů pozitivně.  Odhalené hříšníky a drogy celníci předali policistům k dalšímu šetření.

V odhalování drog celníkům často pomáhají služební psi speciálně vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek. 



por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky