CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 31.03.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Odebrání registračních značek napomohlo k uhrazení vysokého nedoplatku

Až odebrání registračních značek z kamionu donutilo zahraničního provozovatele k uhrazení nedoplatku ve výši bezmála 360 tisíc korun.

V uplynulých dnech prováděla hlídka celníků na dálnici D8 nedaleko Petrovic kontrolu zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu a na přepravu vybraných výrobků. Kolem 11. hodiny si hlídka mobilního dohledu vytipovala ke kontrole polský kamion. Velkokapacitní rentgen ve vozidle žádné nelegální zboží neodhalil. Celníkům však při prověřování řidiče a vozidla centrální evidence přeplatků a nedoplatků ukázala nedoplatek za dopravní přestupky u provozovatele vozidla, a to ve výši 359.800 korun. 

Hlídka proto řidiči znemožnila pokračování v jízdě odebráním registračních značek z vozidla, a to až do doby zaplacení zmíněného dluhu. O pět dnů později se na Celní úřad pro Ústecký kraj dostavil zástupce leasingové společnosti s informací, že nedoplatek už uhradil převodem z účtu a žádá o vydání registračních značek. Celníci informaci, že byl nedoplatek již uhrazen prověřili a registrační značky vrátili.

Lze tedy konstatovat, že nové oprávnění celní správy, které vešlo v platnost dnem 1. ledna 2022, výrazně napomáhá ve výběru nezaplacených pokut. 

Od začátku roku přistoupiuly hlídky Celního úřadu pro Ústecký kraj k odebrání registračních značek v sedmi případech a vybraly nedoplatky ve výši téměř 830 tisíc korun.  


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky