CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Zlíně 04.06.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Zlínský kraj

Padělky míří potřebným směrem

Sto dětských mikin, 200 párů dívčích legín, 500 párů ponožek a 100 párů podkolenek s padělanými markanty světových značek předali zástupci Celního úřadu pro Zlínský kraj ředitelce Základní školy praktické a základní školy speciální v Bystřici pod Hostýnem paní Jaroslavě Bezděkové, s kterou celní správa spolupracuje  již od roku 2006.

Tomuto předání předcházela činnost  Celního úřadu pro Královéhradecký kraj, kdy kolegové posoudili, že v tomto případě je možné odstranit loga a značky z padělaného oblečení. Rovněž majitelé ochranných známek poskytli souhlas s využitím zboží pro humanitární účely.   

Tyto bundy a ostatní textilní výrobky poslouží dětem s různým stupněm postižení, ale i dětem s nízkým sociálně kulturním postavením.

V obličeji paní ředitelky byla vidět spokojenost z předávaného oblečení, neboť jak sama říká. „Za každé nové ošacení jsme vděčni, neboť nastávají i případy, kdy musíme oblečení zapůjčit i svým žákům, kteří docházejí do školy ze sociálně slabých rodin“. Děti byly nadšené, především mladé parádnice si hned zkoušely nové věci.

Po našem odjezdu čeká na zaměstnance pořádný kus práce, neboť odstranit příslušné ochranné markanty dá někdy zabrat. Tak, ať se práce daří a oblečení slouží a dělá radost.


por. Mgr. Libor Štěpánek
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Zlínský kraj 
tel: +420 577 054 291
mobil: +420 724 431 118
fax: +420 577 054 291
e-mail: l.stepanek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky