CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Zlínský kraj
Zarámí 4463
762 34 Zlín

V Zlíně 31.10.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Zlínský kraj

Mládež převážela marihuanu

O víkendu před začátkem podzimních prázdnin prováděla hlídka mobilního dohledu zlínských celníků kontrolní činnost se zaměřením na pátrání po zboží uniklé celnímu dohledu.

V sobotu 25. října v nočních hodinách bylo ve Zlíně – Malenovicích ke kontrole vytipováno osobní vozidlo Škoda Octavia české imatrikulace. V něm cestovali tři dvaadvacetiletí mladíci a jedna dvacetiletá slečna. Při kontrole vozidla, příručních tašek a osobních svršků posádky bylo celníky nalezeno šest plechových krabiček různých velikostí, v nichž se ukrývala sušená rostlinná látka, která svým zápachem připomínala marihuanu. Osoby, u kterých byly látky nalezeny, se k vlastnictví přiznaly a dobrovolně je celníkům vydaly. Provedený NIK test pozitivně reagoval na přítomnost marihuany. Po zvážení se jednalo o více než 21 gramů této drogy. Z důvodu věcné nepříslušnosti byl celý případ předán Policii ČR.

Letos již bylo celníky na území Zlínského kraje zajištěno přes čtvrt kilogramu marihuany, a dále také několik tablet extáze, LSD nebo sušené „houbičky“ lysohlávky.


por. Bc. Patricie Valentová
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Zlínský kraj 
tel: +420 577 054 295
mobil: +420 724 431 118
fax: +420 577 054 209
e-mail: p.valentova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky