CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Zlínský kraj
Zarámí 4463
762 34 Zlín

V Zlíně 20.02.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Zlínský kraj

Kontrolní akce na Zlínsku přinesla své ovoce

Kontrolní akce na Zlínsku přinesla své ovoce

Celkem 230 litrů vína, přibližně 400 l motorové nafty a více než 200 kartonů cigaret zajistili zlínští celníci během tohoto týdne.

Již v pondělí hlídku zlínských celníků zaujalo nákladní vozidlo s českou poznávací značkou. Vozidlo zastavili a řidiče vyzvali k předložení dokladů k přepravovanému nákladu. Kontrolou dokladů a nákladního prostoru zjistili, že převáží 230 l vína bez potřebných daňových dokladů. 

O den později celníci při silniční kontrole zastavili dodávku s českou SPZ, v jejímž nákladním prostoru se nacházel přepravní kontejner obsahující cca 400 l nafty. Řidič k přepravovanému zboží rovněž nepředložil potřebné doklady prokazující zdanění v souvislosti se zákonem o spotřebních daních. V obou případech bylo zboží zajištěno a převezeno do celního skladu.

Ve čtvrtek ve večerních hodinách byl zjištěn kontrolní skupinou celní správy jeden případ porušení dodržování povinných dob řízení a odpočinků (Dohoda AETR). Slovenský řidič měl v záznamovém zařízení kartu jiného řidiče. Od řidiče byla vybrána kauce ve výši 100.000,- Kč. Od začátku roku se na Zlínsku jedná už o pátý případ tohoto porušení, což proti stejnému období loňského roku představuje výrazný nárůst.  

Akce se také konala i v prostorách bývalého hraničního přechodu Starý Hrozenkov, kde celníci monitorovali projíždějící vozidla. Kontrole neunikl ani slovenský mezinárodní linkový autobus přijíždějící z Michalovců s cílovou stanicí v Anglii.  Jaké překvapení čekalo na celníky, když při kontrole třech cestovních kufrů, patřících dvěma slovenským občanům, se nacházelo 224 kartonů cigaret značky BENSON &HEDGES SILVER SLIDE se slovenskými tabákovými nálepkami. Vzhledem k tomu, že se jednalo o nelegální dovoz tabákových výrobků nad limitní množství osvobozené od DPH a SPD, byly cigarety zajištěny. Únik na SPD by činil přibližně 140.000,- Kč.


por. Mgr. Libor Štěpánek
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Zlínský kraj 
tel: +420 577 054 291
mobil: +420 724 431 118
fax: +420 577 054 209
e-mail: l.stepanek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky