CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Zlínský kraj
Zarámí 4463
762 34 Zlín

V Zlíně 28.04.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Zlínský kraj

Několik tisíc litrů nafty zajištěno

Tisíce litrů motorové nafty zajistili zlínští celníci v rámci své kontrolní činnosti zaměřené na vybrané výrobky podléhající spotřební dani.

Při silničních kontrolách prováděných napříč krajem, které byly zaměřeny na dopravu vybraných výrobků podléhajících spotřební dani, byla hlídkami mobilního dohledu také kontrolována cisternová vozidla. Minulé pondělí zastavili celníci u obce Nedakonice na Uherskohradišťsku cisternovou soupravu, která dle označení převážela motorovou naftu.  Z kontroly předložených dokladů vztahujících se k dopravě vybraných výrobků bylo následně zjištěno, že údaje uvedené na přepravních dokladech nejsou úplné a neodpovídají skutečně převáženému množství.

Vzhledem k tomu, že zákon o spotřebních daních takové jednání nepřipouští, bylo více než 16 tisíc litrů motorové nafty spolu s cisternovou soupravou zajištěno. Ta byla následně, za doprovodu hlídky, přemístěna pod přímý dohled celníků. Z cisterny byly odebrány vzorky a vozidlo i s nákladem bylo úředně zapečetěno, jelikož přečerpání tak velkého množství nafty bylo možné až následující den.  Celkem bylo zajištěno 16 089 litrů motorové nafty a předběžný unik byl vyčíslen na 253 774 korun.

V letošním roce se jedná již o pátý případ přepravy motorové nafty bez patřičných dokladů.


por. Bc. Patricie Valentová
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Zlínský kraj 
tel: +420 577 054 295
mobil: +420 724 431 118
fax: +420 577 054 209
e-mail: p.valentova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky