CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Zlínský kraj
Zarámí 4463
760 01 Zlín

V Zlíně 02.08.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Zlínský kraj

Kontrolní činnost během měsíce července

​Zlínští celníci nepolevili v ostražitosti v období letních měsíců, kdy obvykle dochází ke snížení počtu zjištění větších případů nelegálně přepravovaného zboží. V období měsíce července zaznamenali několik případů omamných a psychotropních látek, které zahrnovaly nejen velmi rozšířené konopí (toxikomansky označované jako marihuana) či hašiš, ale i metamfetamin, amfetamin a lysohlávky.

V souvislosti s užíváním omamných a psychotropních látek před započetím jízdy nebo během řízení vozidla byl ze strany zlínských celníků zaznamenám jeden případ.  Další související s protiprávním jednáním byl zjištěn u řidiče, který řídil automobil pod vlivem alkoholu, současně mařil výkon úředního rozhodnutí, tím, že měl soudně stanoven zákaz řízení motorových vozidel, přesto usedl za volant a řídil motorové vozidlo. Během kontroly se podezřelý pokusil hlídkujícím celníkům uniknout útěkem, byl však krátce na to zadržen, a předán PČR k dalším úkonům.

Zlínští celníci se snaží prováděnými kontrolami také současně přispět k zajištění bezpečnosti provozu na našich komunikacích, zamezením jízdy pod vlivem nebezpečných látek.

 


por. Mgr. Dušan Janiš
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Zlínský kraj
tel: +420 577 054 217
mobil: +420 724 431 118
fax: +420 577 054 209
e-mail: d.janis@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky