CZ EN Translate
Menu
  • Úvod
    • Clo
      • Původ zboží
        • Aktuality
          • Oznámení o prozatímním provádění Protokolu o přistoupení Ekvádoru k Obchodní dohodě mezi Evropskou unií, Kolumbií a Peru

Oznámení o prozatímním provádění Protokolu o přistoupení Ekvádoru k Obchodní dohodě mezi Evropskou unií, Kolumbií a Peru

 

        Dne 29. prosince 2016 bylo v Úředním věstníku EU č. L 358 zveřejněno „Oznámení o prozatímním provádění Protokolu o přistoupení k Obchodní dohodě mezi Evropskou unií a jejími členskými státy na jedné straně a Kolumbií a Peru na straně druhé s ohledem na přistoupení Ekvádoru, a to mezi Evropskou unií a Ekvádorskou republikou" (dále jen „Protokol").

        Dle uvedeného oznámení se Protokol prozatímně provádí od 1. ledna 2017.

        Vlastní „Protokol o přistoupení k Obchodní dohodě mezi Evropskou unií a jejími členskými státy na jedné straně a Kolumbií a Peru na straně druhé s ohledem na přistoupení Ekvádoru", včetně změn s ohledem na přistoupení Ekvádoru k Obchodní dohodě týkající se Přílohy II - Definice pojmu „původní produkty" a metody správní spolupráce (pravidla původu zboží), byl zveřejněn dne 24. prosince 2016 v Úředním věstníku EU č. L 356.

        Preferenční zacházení na zboží pocházející z Ekvádoru propouštěné do volného oběhu EU od 1. ledna 2017 bude možné uplatnit pouze za předpokladu, že preferenční původ zboží bude prokázán důkazem původu vydaným dle příslušné Obchodní dohody.

 

 

 

 

 

 

 

 


Stránka byla publikována dne: 29.12.2016

Skočit na začátek stránky