CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 28.02.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Břeclavští celníci odhalili pašeráky cigaret

Břeclavští celníci slavili v minulém týdnu hned třikrát poměrně slušný úspěch. Všechny se týkají odhalení nezákonného dovozu nekolkovaných cigaret.

V tom prvním případě celníci odhalili při kontrole rumunského kamionu 108 kartonů, tj. 21600 ks cigaret neznačených tabákovými nálepkami. Cigarety Rothmans King Size byly ukryty v pneumatikách na první zvedací nápravě návěsu. Obsah vydaly až po převozu pneumatik do pneuservisu. Daňový únik by představoval více, jak 25 tisíc korun.

Druhý případ, velmi podobný předchozímu, znamenal objevení schránky nad zadními nápravami mezi koly návěsu, v níž se nacházelo 228 kartonů, tj. 45600 ks cigaret značky LM neoznačených tabákovými nálepkami. V tomto případě znamenal únik na cle a daních více jak 78 tisíc korun. I v tomto případě se jednalo o řidiče rumunského kamionu.

V třetím případě se řidič bulharského kamionu vezoucí textil z Turecka do Anglie pokoušel nad nápravou přívěsu ve dvou černých balících převézt 20 kartonů, tj. 4000 ks cigaret značky Benson a Hedges Special Filter neoznačených tabákovými nálepkami. Celní a daňový únik by představoval 4000 Kč.

Všechny výše uvedené případy dokazují oprávněnost namátkově prováděných kontrol celníky i po opuštění hraničních celních přechodů.


FOTODOKUMENTACE
Kliknutím myši na obrázek ho zvětšíte do původní velikosti.

   

JUDr. Jaroslav Moravec 
tiskový mluvčí CŘ Brno  tel.: 545549282  fax: 545573526  mobil: 602200748  e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky