CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 21.06.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci našli marihuanu

Dne 16. 2. 2005 byly zahájeny pracovníky odboru pátrání Celního ředitelství Brno úkony trestního řízení k objasnění a prověření skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Skupina osob české národnosti měla v období od října roku 2004 alespoň v jednom případě v rozporu se zákonem o omamných látkách dovézt bez povolení z Rakouska do Jihlavy nejméně 100 ks rostlin konopí setého – skunku, uvedeného v seznamu IV Jednotné Úmluvy o omamných látkách. Tyto rostliny byly následně pěstovány pod umělým osvětlením za účelem vyrobení omamné a psychotropní látky – marihuany a prodány se ziskem osobám závislým na omamných a psychotropních látkách.

Dne 17. 6. 2005 bylo, po předchozím projednání s příslušnou státní zástupkyní Okresního státního zastupitelství v Jihlavě, přikročeno k realizaci celého případu. Ta začala probíhat v brzkých ranních hodinách v Jihlavě a okolí. V průběhu dne byly zadrženy 4 podezřelé osoby (z toho jedna žena) ve věku 25 – 31 let.

V průběhu realizace byly provedeny celkem tři domovní prohlídky a tři prohlídky jiných prostor – vozidel. Při nich bylo nalezeno 992 gramů sušené marihuany, 84 ks vzrostlých rostlin konopí setého - skunk, zařízení na pěstování konopí pod umělým osvětlením, přípravky určené k ošetřování a přihnojování rostlin a listinné důkazy.

Všechny čtyři osoby byly policejním orgánem CS ČR následně předány policejnímu radovi PČR SKPaV-OOK OŘ Jihlava s návrhem na zahájení trestního stíhání.


JUDr. Jaroslav Moravec
tiskový mluvčí CŘ Brno
tel.: 545549282
fax: 545573526
mobil: 602200748
e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky