CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 23.06.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci objevili padělky parfémů

Jako přes kopírák se jeví dva případy, které odhalili Břeclavští a Znojemští celníci minulý týden v rozmezí dvou dnů. Při kontrolách, zaměřených mimo jiné na přepravu zboží po území ČR, zjistili, že se snaha padělatelů a falzifikátorů ze známých textilních výrobků a obuvi, přesouvá do jiných komodit. Tentokrát to jsou parfémy.

V prvním případě bylo  kontrolováno na 95 km dálnice D1 ve směru na Prahu osobní vozidlo slovenské imatrikulace, ve kterém cestovalo 5 osob slovenské národnosti. Při kontrole bylo zjištěno, že osádka vozidla veze 136 ks parfémů značek HUGO BOSS, KELVIN KLEIN, DIOR, DAVIDOFF, DOLCE GABBANA apod. Řidič přispěchal s informací, že se nejedná o originály, ale o padělky, které nakoupil na území Slovenska a je určeno k prodeji na některé z tržnic na území ČR. Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu (porušování práv k ochranné známce) bylo 136 ks parfémů v orientační ceně více než 120 tisíc Kč zajištěno. Znalec v oboru ověří, zda se jedná o falzifikáty.

Hned následující den uvízla v kontrolní síti celníků osádka osobního automobilu, ve kterém dva cestující převáželi celkem 70 ks parfémů různých značek, jako např. HUGO BOSS, Deep red, DOLCE GABBANA. Zboží bylo uloženo v ilegitové tašce a sportovní textilní tašce. Dle jejich vyjádření se mělo jednat o dárky pro rodinu. Zboží bylo zajištěno a bude ověřeno znalcem v oboru, zda se nejedná o falsifikáty. Hodnota zajištěného zboží představuje částku přibližně 70 tisíc Kč.


JUDr. Jaroslav Moravec
tiskový mluvčí CŘ Brno
tel.: 545549282
fax: 545573526
mobil: 602200748
e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky