CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 16.08.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci na Břeclavsku opět odhalili kamiony s padělky

Hned dvakrát byli úspěšní celníci z mobilního dohledu Celního úřadu Břeclav při provádění namátkové kontroly nad přepravovaným zbožím v blízkosti hraničního přechodu Břeclav-D2 koncem minulého víkendu.

V prvním případě se jednalo o dodávkový automobil imatrikulovaný na Slovensku, který přepravoval do ČR dle průvodních dokladů textil. V tomto zboží objevili celníci i 2700 ks mikin značek Lonsdale, Red Bull a Tommy Hilfiger. Cena pravděpodobných padělků je orientačně odhadnuta na téměř 300 tisíc Kč.

Ve druhém případě v tomtéž dni při kontrole jiné dodávky imatrikulované na Slovensku, která přepravovala do ČR textil, objevili celníci textilní bundy označené logy a nápisy značek, jako Mercedes Benz, Panasonic, Marlboro, Ferrari, Luky Strike, Champion, BMW a HP. Celkem 2550 ks bund bylo odhadnuto na 253 tisíc Kč.

V obou případech se jednalo o dovoz textilního zboží z Turecka v kamionu na Slovensko, zde došlo k celnímu odbavení a propuštění zboží do volného oběhu Společenství a následné přepravě příjemcům v ČR. Zboží, které jevilo znaky padělků, bylo zajištěno a v současné době bude přizván k posouzení znalec konkrétních ochranných známek.


FOTODOKUMENTACE

Kliknutím myši zobrazíte obrázek v původní velikosti.

     

JUDr. Jaroslav Moravec
tiskový mluvčí CŘ Brno
tel.: 545549282
fax: 545573526
mobil: 602200748
e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky