CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 30.03.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Pirátské nahrávky v kurzu

                                   PIRÁTSKÉ  NAHRÁVKY  V KURZU

 

       O tom, že pirátsky nahraná CD a DVD jsou stále v kurzu se o víkendu znovu přesvědčili Znojemští celníci z Jihlavského oddělení pátrání.  V součinnosti s příslušníky Okresního ředitelství Policie ČR Znojmo na základě vlastních poznatků provedli kontrolu vietnamské tržnice mezi státní hranicí a hraničním přechodem Hatě.
        Výsledkem společné akce bylo zajištění 752 ks DVD nosičů a 493 ks CD nosičů s předběžně stanovenou hodnotou téměř 400 tisíc Kč. Za nesporný úspěch je nutno považovat zajištění  stánkaře vietnamské národnosti, který pirátské nahrávky hudby a filmů poněkud žinantních titulů prodával.
        Zajištěné zboží i prodavač byli předáni Policii ČR k zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu porušování autorského práva a práv souvisejících s právem autorským.
         V letošním roce je to druhý případ, kdy bylo zajištěno více jak tisíc pirátsky nahraných nosičů CD a DVD ve stejné lokalitě. Vše nasvědčuje tomu, že tato komodita z nabídky vietnamských trhovců jen tak honem nezmizí.


JUDr. Jaroslav Moravec
Tiskový mluvčí CŘ Brno
tel: 545549282
mobil: 602200748
fax: 545573526
e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky