CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 03.07.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci zajistili parfémy

     Tuto neděli, krátce před polednem,  prováděli celníci břeclavského mobilního dohledu namátkovou kontrolu osobního automobilu slovenské imatrikulace v blízkosti hraničního přechodu Břeclav  D2 - dálnice. Mladá řidička slovenské národnosti přepravovala do ČR dalekohledy, ke kterým předložila příslušné doklady. V zavazadlovém prostoru, pod dalekohledy, celníci objevili několik kartonů s parfémy. Při důkladné kontrole bylo zjištěno, že ve vozidle je přepravováno celkem 111 ks parfémů značek HUGO BOSS, No19 CHANEL PARIS, Christian Dior a DOLCE & GABBANA. K tomuto zboží cestující nepředložila žádné doklady o způsobu nabytí.
      Předmětné parfémy byly zajištěny. Z důvodu podezření z porušení práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu byl případ postoupení k dalšímu šetření celníkům z oddělení pátrání Břeclav.
      V letošním roce je to první případ, kdy celníci zjistili přepravu parfémů bez průvodních dokladů, nicméně vloni, koncem roku, registrovali v krátké době čtyři takového případy. Zájem o parfémy tedy zřejmě trvá.
     

JUDr. Jaroslav MORAVEC
Tiskový mluvčí CŘ BRNO
tel: 545549282
mobil: 602200748
fax: 545573526
e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky