CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 01.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Akce "BAZAR"

        Koncem minulého týdne brněnští celníci realizovali po dvouměsíčním rozpracování akci nazvanou "Bazar". V úzké součinnosti s příslušníky PČR, Okresního ředitelství Znojmo, provedli kontrolu sledovaného prostoru  ve Chvalovicích u Znojma, zaměřenou na protizákonný prodej textilních výrobků neoprávněně označených ochrannými známkami firem adidas, Nike, Puma, DOLCE & GABBANA aj.
       Výsledkem kontroly bylo zajištění 17413 ks textilních výrobků výše příkladně uvedených značek v odhadem stanovené  ceně 11,6 mil. Kč. Současně se zbožím celníci zajistili dvě dodávková a dvě osobní motorová vozidla.
       Příslušníci RCPP Znojmo a PČR SKPV Znojmo při akci zadrželi 8 osob vietnamské národnosti a 1 osobu české národnosti, které se ve sledovaném prostoru nacházely. S těmito osobami bylo zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu.
       Tato součinnostní akce je svým rozsahem i výsledkem v letošním roce největší co do množství zajištěného zboží i jeho odhadnuté ceny. Jak je ale vidět, zájem podnikatelů nejen v této lokalitě o obchodování se zbožím neoprávněně označených ochrannými známkami neupadá.

JUDr. Jaroslav Moravec
Tiskový mluvčí CŘ Brno
tel: 545 549 282
mobil: 602 200 748
fax: 545 573 526
e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky