CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 01.12.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Tržnice v Hatích pod stálým dohledem celníků

     Během posledního listopadového víkendu proběhla další rozsáhlá kontrolní akce Celního ředitelství Brno na tržnicích poblíž HP Hatě u Znojma. Kontrola trvala dva dny a zúčastnilo se jí celkem 90 celníků z celé Moravy.
     Z důvodu podezření z porušení práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu a na základě  povolení státního zástupce byly provedeny prohlídky prodejních stánků a ostatních nebytových prostor.
     Celkem bylo zkontrolováno přes 280 prodejních míst a ostatních nebytových prostor. Bylo zajištěno větší množství zboží s podezřením na padělky. Konkrétně se jednalo o textil, obuv, galanterii, hodinky, parfémy atd. v celkovém množství 28 tisíc kusů. Předběžně vyčíslená škoda způsobená majitelům ochranných známek byla odhadnuta na částku 33 miliónů korun, což je méně než  při minulých zásazích.                            
     Ukazuje se, že soustavným tlakem celních orgánů na tuto oblast dochází k částečnému omezení prodeje padělaného zboží. I z tohoto důvodu byl nad tržnicemi ustanoven až do odvolání stálý dohled celní správy.

por. Oto Ploch
Tiskový mluvčí CŘ Brno
tel:   545 549 205
mobil: 602 217 615
fax:   545 573 526
e-mail: o.ploch@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky