CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 23.06.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci stále monitorují tržnice v Hatích

Po nedávné rozsáhlé kontrole na tržnicích v Hatích Celní ředitelství Brno i nadále monitoruje dění v této lokalitě. Z důvodu omezení nabídky a prodeje zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví, zde již týden provádí operativní kontroly. Toto opatření přineslo své výsledky.
V sobotu krátce po poledni bylo zkontrolováno jedno vytipované prodejní místo. Hlídka mobilního dohledu zjistila, že v tomto stánku bylo skladováno a nabízeno zboží, o kterém se lze důvodně domnívat, že porušuje některá práva duševního vlastnictví. Jednalo se celkem o 39 ks (kabelky, peněženky, opasky, brýle) označené ochrannou známkou GUCCI. Zboží bylo zadrženo.
V pondělí odpoledne zaregistrovala hlídka mobilního dohledu osobu přenášející zboží ze stojícího dodávkového vozidla na přilehlém parkovišti u tržnice. Osoba se pokusila o útěk, byla však dostižena. Byly u ní nalezeny klíče od zmíněného vozidla. Kontrolou nákladového prostoru pak bylo zjištěno, že se v něm nalézá zboží podezřelé z porušování některých práv duševního vlastnictví. Jednalo se o 67 kusů textilu a 42 párů obuvi označených ochrannými známkami (Puma, Lacoste, Armani, Dolce Gabbana, Diesel). Zboží bylo zadrženo.
Celková škoda způsobena majitelům ochranných známek byla předběžně odhadnuta téměř na milión korun.
     
 

Por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: 545 549 205
mobil: 602 217 615
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky