CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 10.07.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Brněnští celníci odhalili sklad padělků

Včera v dopoledních hodinách byla zahájena realizace rozpracovaného případu ve věci porušování práv k duševnímu vlastnictví. Na základě vlastní operativně – pátrací činnosti příslušníci Celního ředitelství Brno vytipovali místo v areálu garáží ve Znojmě s předpokladem, že by se mohlo jednat o sklad zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví, z něhož jsou zásobovány stánky na tržnicích v Hatích.
Po zkontrolování daného místa se podezření potvrdilo. Prostor garáže byl zaplněn zbožím. Jednalo se především o hodinky, DVD, CD, galanterii a textil, vše opatřené ochrannými známkami světových výrobců – např. Breitling, Rolex, Omega, adidas, Diesel, PUMA, Lacoste. V případě potvrzení, že se jedná o padělky, je celková škoda způsobena majitelům ochranných známek předběžně odhadnuta  na 4.500.000 korun.
V blízkosti skladu celníci zkontrolovali a zadrželi dvě vozidla. Do jednoho z nich bylo zboží právě nakládáno a druhé stálo nedaleko. Z důvodu podezření z organizování a páchání trestné činnosti v oblasti porušování některých práv duševního vlastnictví byli zadrženi majitelé obou vozidel - dvě osoby vietnamské národnosti, a předvedeny k výslechu.
Uvedené zboží bylo zajištěno. V případě, že majitelé ochranných známek potvrdí, že se jedná o padělky, hrozí zadrženým osobám propadnutí věci, peněžitý trest, případně i trest odnětí svobody až na dva roky.
     
 

Por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: 545 549 205
mobil: 602 217 615
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky