CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 29.07.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Brněnští celníci zadrželi dodávku s nákladem za 4 milióny

Dne 28. 7. 2009 v odpoledních hodinách prováděla hlídka mobilního dohledu Celního úřadu Brno kontrolní činnost na pozemních komunikacích v Brně.
Na ulici Olomoucká zpozorovala dodávkový automobil značky Peugeot, který nebyl vzadu označen registrační značkou. Hlídka se za pomoci majáku snažila vozidlo zastavit. Řidič však na výzvy nereagoval a zabočil do prostoru tržnice na ulici Olomoucká 65, kde se pokusil o útěk. Hlídce se podařilo podezřelého řidiče po krátkém pronásledování dostihnout a za použití donucovacích prostředků zadržet.
Následně za přítomnosti zadrženého bylo dodávkové vozidlo otevřeno. V nákladním prostoru se nacházelo větší množství zboží opatřeného ochrannými známkami PUMA, DC Shoes, Diesel, Nike, Lacoste, Dolce&Gabbana a další. Zboží podezřelé z porušování některých práv k duševnímu vlastnictví bylo zajištěno. V případě potvrzení, že se jedná o padělky, by předběžně vyčíslená škoda způsobená majitelům ochranných známek činila téměř 4 milióny korun. Pachateli pak hrozí propadnutí věci, peněžitý trest, případně i trest odnětí svobody až na dva roky.
Dále bylo zjištěno, že zadržený řidič vietnamské národnosti u sebe nemá žádné doklady totožnosti a registrační značka na přední části vozidla patří k jinému automobilu. K případu byla přivolána Policie České republiky. Podezřelý řidič jí byl předán s návrhem na zahájení trestního stíhání.
     
 

Por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: 545 549 205
mobil: 602 217 615
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky