CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 07.09.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Tržnice v Hatích neprodyšně uzavřeny

V neděli 6. 9. 2009 v brzkých ranních hodinách uzavřela Celní správa České republiky tři známé tržnice v Hatích. Rozsáhlé kontrolní akce pod hlavičkou Celního ředitelství Brno se zúčastnilo přes sto příslušníků celní správy z celé České republiky.
Na základě trestního příkazu k prohlídce a se souhlasem státního zástupce byla postupně kontrolována veškerá prodejní i skladovací místa, včetně přilehlých parkovacích ploch a vozidel zde zaparkovaných.
Kontrola probíhala i přes noc a bude pokračovat pravděpodobně až do odpoledních hodin. Zatím zde bylo zajištěno asi 500 pytlů zboží, o kterém se lze důvodně domnívat, že porušuje některá práva duševního vlastnictví. Jedná se o textil, obuv, galanterii, parfémy, hodinky, DVD nosiče a další. Byl zde objeven také tajný úkryt za dvojitou stěnou mezi směnárnou a prodejním stánkem.
Dále zde celníci nalezli i velmi nebezpečnou „zábavní“ pyrotechniku IV. třídy. Zboží tohoto typu je určeno pouze specialistům, lze ho distribuovat pouze na základě povolení Báňského úřadu a pro manipulaci s ním jsou rovněž stanovena velmi přísná kritéria. Z tohoto důvodu byla přivolána Policie České republiky – odbor kriminalistické techniky, která pyrotechniku převzala a věc dále prošetří.
Přesná čísla ohledně množství zajištěného zboží a výši škody způsobené majitelům ochranných známek lze očekávat zítra v dopoledních hodinách. Následně po ukončení kontroly bude zatím na blíže neurčenou dobu nad tržnicemi ustanoven stálý dohled celní správy.

Por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky