CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 06.11.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci zadrželi dodávku s nákladem padělků za 10 milionů

Dne 6. 11. 2009 v dopoledních hodinách prováděla hlídka mobilního dohledu Celního úřadu Brno kontrolní činnost na pozemních komunikacích v Brně – Černovicích. Zaměřila se na pátrání po zboží, které uniklo dohledu celních orgánů, na kontrolu přepravy vybraných výrobků a kontrolu dodržování zákona o ochraně spotřebitele.

Na ulici Olomoucká hlídka zpozorovala dodávkový automobil značky Mercedes-Sprinter zaparkovaný na neobvyklém místě. Po chvíli se k němu dostavila osoba s úmyslem s vozidlem odjet. Hlídka tuto osobu zadržela a vyzvala ji k otevření nákladového prostoru. Tento byl doslova napěchován zbožím, které bylo označeno ochrannými známkami světově známých výrobců.

Osoba i vozidlo byly z důvodu dalšího šetření převezeny na celní úřad. Zde byla provedena důkladná kontrola nákladu. Bylo zjištěno, že se ve vozidle nachází 5 219 kusů textilního zboží a 264 párů obuvi. V případě potvrzení, že se jedná o padělky, by předběžně vyčíslená škoda způsobená majitelům ochranných známek činila téměř 10,5 miliónu korun.

Zadržená osoba, jednalo se o muže vietnamské národnosti, byla předvedena k výslechu a prověřena. Bylo zjištěno, že byla již dříve z podobných důvodů zadržena a prověřována. Zboží bylo zajištěno a případ bude řešen ve správním řízení.


Por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky