CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 05.10.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Další padělky na "Olomoucké"

Vzhledem k opakovaným záchytům padělaného zboží na tržnicích v Olomoucké ulici v Brně provádí zde Celní ředitelství Brno již více než měsíc stálý dohled. Přesto se však někteří nepoctiví obchodníci snaží i nadále užívat nekalé obchodní praktiky.

V neděli 4. 10. 2009 v odpoledních hodinách vykonávala hlídka mobilního dohledu Celního úřadu Brno kontrolní činnost na tržnici na ulici Olomoucká 61. Při pochůzce zjistila pohyb v jednom z uzamčených stánků. Nahlédnutím přes stěnu celníci odhalili, že se uvnitř nachází tři osoby. Jednalo se o dvě osoby české národnosti a vietnamského prodejce. Tento byl vyzván k předložení dokladu totožnosti, což ale odmítal s tím, že ho nemá, že ho zapomněl doma atp. Nakonec byla přivolána hlídka cizinecké policie, která Vietnamce odvezla na služebnu ke zjištění totožnosti.

Kontrolou stánku bylo zjištěno, že se zde nachází 542 kusů převážně textilního zboží, které pravděpodobně porušuje některá práva duševního vlastnictví. Předběžně vyčíslená škoda způsobená majitelům ochranných známek by v případě potvrzení podezření činila 1.280.000 korun. Vzhledem k tomu, že stánek je již registrován na konkrétní osobu, je tato osoba plně odpovědná za porušení příslušných ustanovení zákona o ochraně spotřebitele.


Por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky