CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 18.07.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci objevili podzemní místnost plnou padělků

        Kontejner plný padělků a velký zděný prostor pod dalším z kontejnerů našli v pátek celníci v tržnici na Olomoucké ulici v Brně.

        V pátek v dopoledních hodinách kontrolovali pracovníci celního úřadu prodejní místa v tržnici. Zaměřili se především na dodržování zákona o ochraně spotřebitele a zamezení nabídky padělaného zboží. Při kontrole jednoho z kontejnerů odhalili 1.619 kusů zboží označeného ochrannými známkami - textil, opasky, peněženky a obuv.

        Vzhledem k tomu, že se jednalo o konec slepé uličky v kontejnerovém labyrintu, neušel pozornosti celníků ani protější prázdný kontejner. V něm leželo na zemi pouze několik kartonů. Po jejich odstranění se ukázala prkenná podlaha a pod ní další prostor.

        To, co celníci pod kontejnerem objevili, předčilo veškerá očekávání. Nešlo o pouhou díru v zemi, ale důkladně vyzděnou místnost o rozloze přibližně šest metrů čtverečních a výšce dva metry. S něčím podobným se brněnští celníci zatím nesetkali. I zde se nacházelo zboží označené ochrannými známkami.

        Na obou místech celníci zajistili celkem 3.082 kusů zboží, přičemž hodnota originálů by činila přibližně 4.293.000 korun.

por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky