CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 27.07.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Dvojitý zásah celníků na dálnici D1

        Obytný vůz s polskou imatrikulací a linkový autobus z Ukrajiny převážející nekolkované cigarety odhalili celníci při silničních kontrolách na jižní Moravě a na Vysočině. Škoda způsobená státu by dosáhla výše přes půl milionu korun.

        V rámci akce „REGION II“ vyhlášené Celním ředitelstvím Brno, jejímž cílem je posílení kontrolní činnosti v oblasti přepravy výrobků zatížených spotřební daní a snaha omezit daňové úniky, budou útvary mobilních dohledů jednotlivých celních úřadů kontrolovat projíždějící vozidla na určených komunikacích.

        V pondělí ráno si hlídka celníků na dálnici D1 nedaleko Velkého Beranova vytipovala vůz Ford tranzit v úpravě karavan s polskou registrační značkou. Po částečné vnitřní prohlídce interiéru si celníci všimli různých úprav a nepřesností, a proto vůz převezli na jihlavský celní úřad  k důkladné kontrole.

        Na několika místech ve vozidle celníci našli 200.000 kusů cigaret s kolky Bosny a Hercegoviny. Objevili i několik tajných schránek, které byly prázdné. Osádka vozu – dva Poláci ještě týž den skončili v cele předběžného zadržení.  Únik na cle a daních byl vyčíslen na 535.872 korun. V úterý celníci případ předali Policii ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání.

        Přibližně ve stejnou dobu v pondělí kontrolovala další hlídka celníků na dálnici D1 u motorestu Rohlenka ukrajinský linkový autobus. V přihrádce v palubní desce, v nefunkční ledničce a v lékárničkách celníci našli 3.000 kusů cigaret s ukrajinskými kolky. Únik na cle a daních byl vyčíslen na 8.939 korun. Z důvodu špatného technického stavu autobusu byla přivolána Policie ČR.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky