CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 15.11.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Louis Vuitton do Znojma nedorazil

        Téměř tři tisíce kusů zboží označeného ochrannými známkami v hodnotě převyšující 13 milionů korun našli jihlavští celníci v noci na dnešek ve voze směřujícím do Znojma.

        Z pondělka na úterý hlídka celníků kontrolovala vozidla na silnici I/38 nedaleko Jihlavy ve směru na Znojmo. Při této činnosti zpozorovala vůz VW Sharan, který takzvaně „seděl“ na silnici. Řidič vozidla hlídku zaregistroval a okamžitě zvýšil rychlost. Celníci začali vůz sledovat a za pomoci další hlídky ho zastavili.

        V ložném prostoru vozidla celníci našli 2 931 kusů kabelek, peněženek, opasků a šátků luxusních značek Louis Vuitton, Burberry a Hugo Boss. Osádku tvořili muž a žena – vietnamští státní příslušníci, kteří prohlásili, že jim náklad nepatří, pouze ho převáží.

        Z důvodu podezření, že by se mohlo jednat o padělky, bylo zboží zajištěno. Prodejní hodnota originálů byla vyčíslena na 13 285 000 korun. Případ převzali pracovníci Celního ředitelství Brno a zahájili úkony trestního řízení. Oběma cizincům podezřelým ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce hrozí trest propadnutí zboží, zákaz činnosti, peněžitý trest a případně i trest odnětí svobody až na dva roky.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky