CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 08.08.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Největší tržnice v Hatích vydala přes čtyři sta pytlů padělků

        Několik set pytlů naplněných tisíci kusů podezřelého zboží odváželi celníci v průběhu víkendu z největší tržnice v Hatích nedaleko česko-rakouských hranic.

        V sobotu krátce před polednem celníci z brněnského celního ředitelství uzavřeli tržnici Excalibur City Hatě a celý prostor ohraničili páskou. Nejprve vyvedli zákazníky, a pak i prodejce. Se soudním příkazem k prohlídce a plánem tržnice v ruce začali systematicky kontrolovat jedno prodejní místo po druhém. Prohlídky nebyly ušetřeny ani kontejnery, různé přístavky a otevřené vraky aut sloužící jako příruční sklady.

        Prodejci, kteří chtěli být při kontrole, své stánky zpřístupnili a po jejím ukončení je mohli opět uzavřít. Uzamčené prostory, ke kterým se nikdo nepřihlásil, byly násilně otevřeny. Ve většině případů se jednalo o sklady plné zboží označeného ochrannými známkami. Kontrola trvala celý den a pokračovala přes noc až do druhého dne. V neděli přibližně ve dvě hodiny odpoledne byla ukončena.

        Celníci v tržnici zajistili 16 098 kusů textilu, 1 613 CD a DVD nosičů se záznamem, 952 párů obuvi a 5 640 kusů doplňků a galanterie. Prodejní hodnota originálů by mohla dosáhnout výše 27 770 000 korun. Vedle kabelek, šátků a peněženek luxusních značek Louis Vuitton, Prada či Gucci celníci našli i velké množství sportovních oděvů – např. softshellové bundy s logy MAMMUT a Jack Wolfskin, ale také obuv s maskovanými logy ochranných známek, která se velmi snadným způsobem stala značkovou obuví pouhým odstraněním koženkového přešití na patách či bocích svršku.

        Zajištěné zboží zůstane uloženo ve skladech celní správy až do doby rozhodnutí soudu. Pokud nebudou držitelé autorských práv a práv k ochranným známkám souhlasit s využitím předmětného zboží k humanitárním účelům, bude zboží zlikvidováno.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky