CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 17.12.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Brněnská tržnice vydala zboží za desítky milionů

    Podezřelé zboží v hodnotě téměř sta milionů korun zajistili celníci během třídenní kontroly jedné z největších tržnic na jižní Moravě.

    Ve čtvrtek brzy ráno obsadili celníci ještě „spící“ tržnici na Olomoucké ulici číslo 65 v Brně. Jedná se o prodejní prostory určené především pro velkoobchod a celní správa se zde i přes soustavné kontroly potýká s častým porušováním některých práv duševního vlastnictví.

    Na základě příkazu k prohlídkám jiných prostor a pozemků, který vydal Městský soud v Brně, celníci zkontrolovali prodejní místa v halách, odstavené kontejnery i zaparkovaná vozidla sloužící jako skladovací prostory. Obchodníci, kteří si chtěli své prodejny nechat dobrovolně zkontrolovat, byli vpuštěni do areálu tržnice. Ostatní museli zůstat venku a mohli počítat s násilným otevřením stánku či kontejneru.

    Kontrola probíhala nepřetržitě tři dny a zúčastnilo se jí střídavě 30 – 35 celníků. Prodejní stánky a především kontejnery vydaly obrovské množství zboží podezřelého z porušování některých práv duševního vlastnictví. Celníci zajistili celkem 33.000 kusů či párů textilu, obuvi, kožené galanterie a doplňků. Prodejní hodnota originálního zboží by činila přibližně 90.300.000 korun.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky