CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 13.11.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Hodinky v řádech desítek milionů a prchající překupník

        Více než 200 kusů hodinek označených logy známých výrobců tohoto zboží zajistili na počátku víkendu celníci v tržnici Hatě 1 v bezprostřední blízkosti česko-rakouské hranice. Od počátku listopadu se jim navíc při rutinních kontrolách příhraničních tržnic podařilo zajistit 513 kusů podezřelého zboží označeného ochrannými známkami, přičemž prodejní hodnota originálů by se blížila milionu korun.

        Opakovanými kontrolami tržnic v Hatích na Znojemsku se celníkům daří omezit nabídku padělaného zboží na stáncích. Trhovci se proto snaží najít jiné způsoby, jak své zboží uskladnit či ukrýt. Často jsou to osobní vozidla zaparkovaná poblíž tržnic i skrýše mimo ně.

        Nedávno celníci odhalili 277 kusů textilu, 24 parfémů a 22 oděvních doplňků ve třech osobních vozidlech zaparkovaných u tržnice CHINA TOWN. Jeden z majitelů vozu se pokusil uprchnout a zahodil klíče. Vzhledem k jeho agresivitě mu musela být přiložena na nezbytně nutnou dobu pouta. Po několika dnech celníci odhalili další případ 155 kusů textilu ukrytého ve střešní konstrukci této tržnice a po té 35 kusů textilu na jednom z prodejních stánků.

        „Poklad“ ovšem celníci našli na místě, kde by ho málokdo čekal, a to v prostoru za tržnicí Hatě 1 zaplněné odpadem. Jeden z celníků si všiml igelitové tašky zastrčené pod odhozenou dřevěnou deskou. Zjistil, že se uvnitř nachází hodinky s logy známých světových výrobců. Po prohledání okolí celníci našli ještě další čtyři skrýše se stejným obsahem. Prodejní hodnota skutečných originálů by činila téměř 20 milionů korun. Zajímavostí je, že 209 kusů zajištěných hodinek vážilo 27 kilogramů.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky