CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 15.10.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Nejdříve padělky, a pak kila marihuany

        Pravděpodobně padělky textilu a parfémů a k tomu více než dva kilogramy marihuany našli v sobotu znojemští celníci při rutinní kontrole příhraniční tržnice Hatě II.

        V sobotu v odpoledních hodinách celníci kontrolovali jednu z tržnic nedaleko státní hranice s Rakouskem. Zjistili, že u jednoho ze stánků je nově u zadní části zbudován přístavek. Uvnitř se nacházelo zboží označené ochrannými známkami. Z důvodu podezření z porušování některých práv duševního vlastnictví a užívaní klamavých obchodních praktik celníci zboží zajistili. Jednalo se o 162 kusů textilu a doplňků a 22 parfémů. Prodejní hodnota originálů by činila přibližně 317 000 korun. K uvedenému zboží se nikdo z přítomných prodejců nepřihlásil.

        Při obhlídce okolí jeden z celníků zjistil, že na okraji přilehlého pole pod malou vrstvou zeminy je ukryt černý igelitový vak se suchou rostlinnou látkou uloženou v řadě menších sáčků. Při otevření vaku ho zarazil typický pach marihuany. Přivolaní kolegové po té našli ještě další obdobný úkryt. Celníci našli celkem 2 640 gramů marihuany. Z důvodu věcné nepříslušnosti přivolali Policii ČR, která případ převzala k dalšímu šetření.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky