CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 04.04.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Nezdaněné lihoviny a neznačené cigarety v brněnské směnárně

        Více než sto litrů nezdaněných lihovin a stovky neznačených cigaret objevili příslušníci Celního úřadu Brno ve „směnárně-smíšeném zboží“ v centru Brna.

V úterý kontrolovala mobilní skupina celního úřadu provozovny typu „večerek“ a „smíšených zboží“. Zaměřila se na kontrolu zdanění výrobků, které jsou zatížené spotřební daní.

        V centru Brna si skupina vytipovala provozovnu označenou jako „Směnárna – levné smíšené zboží“. Kontrolou celníci zjistili, že uvnitř se nachází 94,5 litru různých druhů lihovin, u kterých provozovatel nebyl schopen prokázat zdanění. Na výzvu celníků provozovatel otevřel i zaparkované vozidlo. V kufru vozu se nacházelo dalších 62 litrů nezdaněných lihovin a 2400 kusů cigaret s moldavskými tabákovými nálepkami.

        Veškeré lihoviny i cigarety celníci zajistili. Únik na spotřební dani z lihu byl předběžně vyčíslen na 24 000 korun. V případě, že provozovatel ani dodatečně neprokáže zdanění lihovin, bude mu dlužná daň doměřena a zboží propadne ve prospěch státu. Za skladování neznačených cigaret hrozí provozovateli pokuta až do výše jednoho milionu korun, propadnutí zboží a zároveň mu bude doměřena spotřební daň ve výši přibližně 5 000 korun.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky