CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 16.04.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Padělky motorových pil na dálnici D1

        Desítky podezřelých motorových pil v hodnotě přesahující milion korun zajistili v pátek odpoledne jihlavští celníci ve vozidle jedoucím po dálnici D1 ve směru na Prahu.

        Při kontrolní činnosti na dálnici D1 si hlídka výkonového zpoplatnění všimla plně naloženého Fordu Mondeo kombi s polskou státní poznávací značkou. Za pomoci světelné signalizace doprovodila tento podezřelý vůz na parkoviště a předala ho mobilní skupině.

        Kontrolou zavazadlového prostoru celníci zjistili, že je plně naložen motorovými pilami, které svým vzhledem byly velmi podobné výrobkům společnosti STIHL. Z tohoto důvodu celníci vozidlo eskortovali na úřad a podrobili důkladné prohlídce. Na základě předběžného vyjádření zástupce společnosti STIHL, se jedná o padělky. Osádka vozu – Maďar a dva Rumuni uvedli, že pily údajně nakoupili v Budapešti od Vietnamce a v Polsku je hodlali s příbuznými prodávat na trzích.

        Ve vozidle celníci zajistili celkem 59 kusů motorových pil označených způsobem zaměnitelným s provedením ochranné známky a průmyslovým vzorem německé společnosti Andreas Stihl AG &Co. KG. Prodejní hodnota originálů by činila přibližně 1 155 000 korun. O dalším postupu bude rozhodnuto na základě odborného posouzení.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky