CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 25.07.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Padělky za pět milionů na Znojemsku

        Oděvní doplňky, náramkové hodinky či parfémy nesoucí označení používaná předními výrobci luxusního zboží (Rolex, Omega, Gucci, Chanel, Prada a další) zajistili v posledních několika dnech celníci v tržnicích na Znojemsku.

        V pátek odpoledne celníci kontrolovali tržnice v Hatích nedaleko státní hranice s Rakouskem. Na tržnici Hatě 2 (druhá od hranic) zjistili, že stánek, který by neměl být provozován, je otevřený. Při prohlídce celníci objevili skrytá dvířka vedoucí do skladového prostoru přistavěného zvenku k boční stěně stánku. Uvnitř „skladu“ se nacházelo 316 kusů zboží, převážně hodinek, ale i kabelek, opasků, peněženek a slunečních brýlí, které byly označeny ochrannými známkami. Celníci zboží zajistili. Prodejní hodnota originálů by činila přibližně 4 380 000 korun.

        V úterý dopoledne na stejné tržnici celníci našli tajný vchod mez dvěma stánky vedoucí do skrytého skladovacího prostoru, ve kterém zajistili 110 kusů/párů obuvi a parfémů s logy známých značek. Večer celníci namátkově zkontrolovali ještě tržnici China Town. Nedaleko vchodu našli pod výstavním prodejním pultem 82 kusů oděvních doplňků a textilu označených ochrannými známkami. Prodejní hodnota originálů by činila přibližně 932 000 korun.

        Vzhledem k tomu, že se zboží nacházelo mimo oficiálně pronajaté prostory a nebylo možné zjistit jeho vlastníka, propadne s největší pravděpodobností ve prospěch státu a bude zlikvidováno.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky