CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 15.11.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Překupník neznačených lihovin a cigaret dopaden

        Téměř pět tisíc litrů neznačených lihovin, více než šest tisíc kusů neznačených cigaret, použité kontrolní pásky a statisíce korun v hotovosti zajistili včera odpoledne jihomoravští celníci na Havlíčkobrodsku.

        Na základě příkazu k domovní prohlídce a k prohlídkám jiných prostor vydaných Okresním soudem ve Znojmě celníci zkontrolovali několik vybraných lokalit na Havlíčkobrodsku. Podezření, které vycházelo z poznatků z nedávného případu nelegálního skladování a distribuce neznačených lihovin na Znojemsku, se potvrdilo.

        V rodinném domě, garážích, kůlně a v osobním automobilu celníci našli 4.726 litrů lihovin s českými a slovenskými etiketami, ale bez kontrolní pásky, 6.300 kusů cigaret s moldavskými a běloruskými tabákovými nálepkami, krabici s použitými kontrolními páskami, horkovzdušnou pistoli, písemné záznamy o distribuci a hotovost ve výši 306 tisíc korun.

        Majitele zmíněných věcí celníci na místě zadrželi a ještě téhož dne předali Policii ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a jiné povinné platby. Vzhledem k tomu, že únik na cle a daních (DPH, SPD) přesáhnul půl milionu korun, hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na osm let. Muž byl vzat do vazby.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky