CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 13.03.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Pseudoefedrin a marihuana

        Velké množství tablet léků s obsahem pseudoefedrinu a marihuanu zajistili včera odpoledne celníci na jihu Moravy.

        V pondělí odpoledne kontrolovali celníci projíždějící vozidla nedaleko bývalého hraničního přechodu Lanžhot – Stará cesta. Ve vytipovaném voze Mitsubishi Colt s hodonínskou registrační značkou cestovali ze Slovenska tři muži. Při kontrole uvedli, že nepřeváží žádné zboží zatížené spotřební daní, zbraně ani drogy.

        Při prohlídce vozidla celníci našli na zadním sedadle odložený batoh a zimní bundu. V nich se nacházely dvě použité jednorázové injekční stříkačky, dva sáčky s rostlinnou látkou, jedna plastová a jedna kovová krabička s rostlinnou látkou (celkem 7 gramů), skleněná trubička, která se používá ke kouření marihuany, cigareta bez filtru, cigaretové filtry a chirurgické rukavice. Orientační narkotest reagoval pozitivně na přítomnost marihuany. K zavazadlu i bundě se přihlásil jeden z cestujících.

        Dále celníci našli za sedadlem řidiče batoh, ve kterém bylo ukryto vetší množství krabiček léků s názvy NUROFEN STOPGRIP, MODAFEN a PARALEN GRIP (1 824 tablet). Ve všech případech se jedná o léky s obsahem pseudoefedrinu, který bývá využíván k nelegální výrobě drog. Batoh údajně řidič našel ještě na Slovensku.

        Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, případ převzala Celní protidrogová jednotka Generálního ředitelství cel.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky